rss

Vrei de pe eBay: Vector M12

  1. 05/09/2009
  2. Tags: Lamborghini Diablo, M12, Megatech, Vector, w8
    Vezi toate fotografiile (12)

    Daca esti suficient de “batran” incat sa-ti aduci aminte ca, in copilarie, colectionai surprize din gume de mestecat Turbo, atunci este imposibil sa nu ai intr-un sertar al memoriei si imagini cu “extraterestrele” masini Vector.

    Fie ca e vorba despre W2, W8 sau ceva mai recentul Avtech WX-3, aceste supercar-uri pot chiar si azi sa ruineze intrarea in scena a unui Ferrari sau Porsche, astfel incat aparitia acestui M12 pe eBay poate rezolva multe dileme legate de exotism si originalitate.

    M12 este primul Vector creat in era Megatech, compania indoneziana de la care Audi a cumparat Lamborghini in 1998.

    Azi, ea este privita ca principala responsabila pentru decaderea producatorului american de modele supersport, “pica” fiind amplificata si de modul ostil in care a preluat firma de la Gerald Wiegert; totusi, nu se poate spune ca masina aici de fata este de lepadat, avand in vedere ca, sub acea caroserie cu design futurist, se regaseste tehnica lui Lamborghini Diablo.

    Este ceva mai uratica decat un WX-3, in mod cert mai lenta (WX-3 urma sa fie propulsat de un V8 twin-turbo de 1.200 CP, capabil sa imprime masinii o viteza maxima de 400 km/h) si nu foarte puritana odata ce o iei la puricat; cu toate acestea, nu credem ca se va plange cineva de un bolid care ajunge la 100 km/h in 4,8 secunde si, in final, la o viteza maxima de 300 km/h.

    In plus, a parcurs doar 3.900 de mile si, la nici 140.000 de $, e un adevarat mizilic considerand faptul ca doar 18 unitati au fost produse. Licitatie placuta!

    Vizualizari: 2054