rss

Vom plati pentru un litru de benzina 6 lei?

  1. 25/05/2010
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cred ca ne-am saturat cu totii de stiri care anunta marirea pretului la carburanti, o data pe saptamana sau la 2 saptamani. Iar in ultima perioada chiar am avut de-a face cu o serie de scumpiri foarte dese, astfel ca de la inceputul anului motorina si benzina s-au scumpit cu 11,5%, respectiv 9,5%. Ni s-au invocat tot felul de motive: deprecierea leului in raport cu dolarul american, cresterea taxelor sau cresterea pretului la petrol pe pietele internationale.

    Insa pentru noi ecuatia este mult mai simpla: pretul creste ingrijorator, iar salariile se micsoreaza.

     

    Daca vrem o benzina de calitate mai buna, trebuie sa platim peste 5 lei pe litru. Si ne intrebam ce urmeaza: daca dolarul castiga tot mai multa putere, inseamna ca si benzina ar putea ajunge 6lei/litru, iar motorina 5 lei/litru?

     

    Totusi, cineva vine si raspunde acestei probleme. “Nu, 6 lei este un pret mult prea mare. Cand se apreciaza dolarul in raport cu euro asistam la o scadere a cotatiilor internationale la produsele petroliere. Are loc o echilibrare. Cele mai mari cantitati de produse petroliere se duc in SUA si apoi in Europa. Daca euro este din ce in ce mai slab fata de dolar, acest lucru are un impact asupra cererii si implicit asupra cotatiilor", explica Andrei Chirilescu pentru gazonline.ro, director general adjunct in cadrul Lukoil Romania, al treilea jucator din piata locala a distributiei de carburanti, care opereaza circa 300 de benzinarii.

     

    Ramane de vazut. Deocamdata ni se arunca praf in ochi: sambata au fost scazute preturile de referinta la carburanti de catre OMV Petrom, dupa saptamani la rand de scumpiri.

     

    Vizualizari: 1805
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »