rss

Volkswagen vrea sa devina numarul 1 mondial pana in 2018

  1. 03/02/2010
  2. Tags: fabricant auto, numarul unu mondial, Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ca grupul din Wolfsburg vrea sa fie numarul unu mondial, nu mai este nici un secret, insa acum avem si un termen la care acest lucru ar trebui sa se intample: 2018.

    Liderii lui Volkswagen considera ca opt ani ar trebui sa fie suficienti pentru ca gigantul german sa depaseasca Toyota in ceea ce priveste productivitatea si profitul, desi intre cele doua se casca momentan o “prapastie” de 1,4 milioane de masini vandute.

    Potrivit calculelor board-ului VW, vanzarile grupului ar trebui sa creasca cu aproape 60% pentru ca acesta sa fie considerat cel mai prolific fabricant auto din lume. Deocamdata, 2009 i-a adus celui mai mare constructor european un plus de doar 1,1 procente fata de 2008 (pana la 6,3 milioane de masini), e adevarat in conditiile unei piete globale extrem de vitrege. De partea cealalta, Toyota si-a vazut vanzarile diminuate cu 13% la nivel global, micsorand distanta dintre ea si VW la doar 1,4 milioane de vehicule.

    Pe termen scurt, se anticipeaza ca acest avantaj se va diminua si mai mult, cel putin din doua motive: 1) problemele pe care le are Toyota cu pedalele de acceleratie, suficient de mari incat sa diminueze increderea clientilor in brand-ul nipon si 2) Volkswagen isi pregateste de zor terenul pentru “invadarea” pietei americane (uzina din Tennessee este doar primul pas), acolo unde el este un jucator minor iar Toyota are asigurat un loc pe podium. De-abia acum incepe razboiul titanilor...

    Vizualizari: 1130
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »