rss

Volkswagen va produce totusi roadster-ul Bluesport?

  1. 05/06/2009
  2. Tags: BlueSport, Roadster, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (4)

    Cand a prezentat conceptul Bluesport, Volkswagen a fost felicitat de presa internationala pentru incercarea de a revitaliza segmentul decapotabilelor accesibile, doar ca, mai tarziu, directorul de comunicare sa anunte ca proiectul a fost sistat. Totusi, se pare ca roadster-ul diesel va fi produs pana la urma.

    Informatia vine de la managerul de proiect, Mario Fabiano, care, intr-un interviu, a lasat de inteles ca dezvoltarea continua si ca produsul final va aparea in 2013, iar pretul de baza va fi de aproximativ 22.000 euro.

    Studiul Bluesport este animat de un propulsor diesel, capabil de 184 CP si 352 Nm, adica mai mult decat puternic pentru un roadster usor. Se vede si in performante: acceleratia 0-100 km/h este absolvita in doar 6,2 secunde! Versiunea de serie ar mai putea primi si un motor pe benzina, si anume agregatul de pe Scirocco R, de 2 litri si 265 CP.

    Pentru a putea reduce pretul cat mai mult, Volkswagen va apela inca o data la banca comuna de organe, astfel ca modelul de serie va folosi franele lui R32, directia lui Polo, in timp ce suspensiile vor fi un mix de componente, preluate de la Golf, respectiv acelasi Polo.

    Vizualizari: 1211