rss

Volkswagen prezinta noile motoare de 1,2 litri TSi si 1,6 litri TDI

  1. 14/05/2009
  2. Tags: Golf, Polo, Volkswagen, Vw

Volkswagen a anuntat introducerea de propulsoare noi pentru modelele Polo si Golf, pentru a se pastra in trendul motoarelor “mai mici, dar mai puternice”.

Volkswagen a prezentat propulsorul de 1,2 litri TSI si cel de 1,6 litri TDI. Motorul de 1,2 litri are un carter din aluminiu, pentru scaderea greutatii totale. Multumita supraalimentarii, propulsorul dezvolta 105 CP, si un cuplu de 175 Nm disponibil de la 1,500 rpm.

Varianta de baza a motorului de 1,6 litri TDI produce 75 CP si este disponibil doar pentru Polo. Motorul poate produce insa si 90 CP si 105 CP, variante disponibile atat pentru Golf, cat si Polo. Volkswagen  a anuntat ca acest motor va sta la baza tuturor propulsoarelor cu 4 cilindri turbo diesel pe care compania le va produce in viitorul apropiat.

Motoarele au fost prezentate la Simpozionul dedicat Motoarelor de la Viena, si prevestesc un viitor plin de propulsoare turbo pentru VW. Si motoarele electrice sunt in atentia constructorului german, insa VW considera ca motoarele cu combustie interna mai au o viata lunga.

Vizualizari: 1834