rss

Volkswagen pregateste Scirocco BlueMotion

  1. 07/10/2009
  2. Tags: Bluemotion, scirocco bluemotion, start/stop, Volkswagen, VW Scirocco
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen isi va largi in curand gama BlueMotion cu o varianta ecologica a coupe-ului Scirocco. Acesta va primi sub capota o versiune revizuita a motorului 1.4 TSI de 122 CP.

    VW Scirocco va fi primul model sportiv al producatorului din Wolfsburg care se va alatura gamei de modele eficiente. Daca initial s-a vorbit despre motorizarea diesel 1.6 TDI de 105 CP, care se regaseste pe Glof BlueMotion, versiunea similara a coupe-ului german va fi echipata cu propulsorul pe benzina 1.4 TSI care produce 122 CP si 200 Nm de cuplu.

    In aceasta configuratie, Scirocco BlueMotion va consuma in medie 6,0 l/100 km si va degaja in aer 139 grame de dioxid de carbon per kilometru parcurs.

    Pentru atingerea acestor valori, inginerii VW vor aduce cateva adjustari versiunii standard. Astfel, va fi aplicat un tratament aerodinamic, se vor modifica rapoartele transmisiei si se va monta un set de cauciucuri cu rezistenta redusa la rulare.

    De asemenea, Scirocco BlueMotion va beneficia si de tehnologie Start/Stop, precum si de un sistem care recupereaza energia produsa pe perioadele de franare si o elibereaza in momentele de accelerare.

    Noul Volkswagen Scirocco BlueMotion va fi disponibil pe piata incepand cu luna decembrie, urmand sa inlocuiasca actuala motorizare 1.4 TSI.

    Vizualizari: 1382