rss

Volkswagen detine 11,7% din piata auto globala

  1. 17/10/2009
  2. Tags: General Motors, Porsche, Toyota, Volkswagen, Wolfsburg
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cel mai mare producator auto european isi continua ascensiunea catre fotoliul de lider al topului mondial, inregistrand, in primele trei trimestre ale anului curent, o crestere de 1,7% a cotei de piata la nivel global comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului trecut.

    Principalele artizane ale acestui succes sunt considerate pietele din Germania, Brazilia si China, unde subventiile de stat si scutirile de taxe au facut minuni pentru activitatea lui Volkswagen.

    Concernul din Wolfsburg, actualmente numarul trei mondial in materie de vanzari, se apropie vertiginos de primii doi clasati, Toyota si General Motors, care sufera din greu de pe urma recesiunii.

    Fata de 2008, Volkswagen a inregistrat in primele luni ale acestui an un declin de numai 0,5% a volumului comercial (pana la pragul de 4,76 milioane de masini vandute), gratie si plusului consistent, de 11,9%, inregistrat in luna septembrie.

    Recent, conducerea VW a dezvaluit faptul ca planuieste sa obtina pana la 10 miliarde de euro din partea actionarilor, bani suficienti pentru ca gigantul german sa inteprinda noi achizitii si sa completeze fuziunea cu Porsche. Un nou “Welt AG”? Logic...

    Vizualizari: 2345