rss

Volkswagen ar putea anula proiectul Roadster

  1. 19/05/2009
  2. Tags: BlueSport, Concept Blue Sports, Roadster, Volkswagen

Prezentat in luna ianuarie la Detroit, conceptul Bluesport ar fi trebuit sa stea la baza viitoarei game roadster Volkswagen-Porsche, in special a urmasilor legendarelor modele Porsche 914 si 356. Spunem ar fi trebuit pentru ca, dupa ce oficialii din Wolfsburg au suspendat negocierile de fuziune cu compania care detine deja jumatate din grupul VW, proiectul Roadster ar putea fi abandonat.

Anuntul a fost facut de managerul de comunicare din cadrul VW Christian Haacke cu ocazia lansarii noului Polo in Australia. "In momentul de fata, in ceea ce priveste conceptul Bluesport, analizam cu foarte mare atentie posibilitatea de a castiga multi bani cu un model de nisa", a spus Haacke. "Este vorba despre un produs de nisa si este o adevarata provocare sa-ti propui un astfel de obiectiv mai ales intr-o perioada de criza asa cum este cea de acum".

Cu toate acestea, Haacke si toti cei de la VW spera ca roadster-ul va vedea totusi lumina zilei in momentul in care actuala criza economica va fi depasita: "Ideea unui model sport cu doua locuri a fost avansata de mai multa vreme si, sincer, sper ca Bluesport va depasi intr-o buna zi stadiul de concept si va intra in productia de serie".

Conceptul Bluesport Roadster nu a fost doar un simplu supercar, ci un adevarat model ecologic. Prototipul avea sub capota un motor turbodiesel in 4 cilindri de 2,0 litri, care producea 180 CP si 352 Nm de cuplu, si care sprinta de la 0-100 km/h in doar 6,2 secunde si era creditat cu un consum mediu de 6,7 l/100 km.

Vizualizari: 1193