rss

Volkswagen a lansat Scirocco R si Golf R

  1. 19/10/2009
  2. Tags: golf R, Scirocco R, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (2)

    Volkswagen a lansat mult-asteptatele versiuni Golf R si Scirocco R, automobile ce pleaca de la 36.400, respectiv 33.475 euro in Germania.

    Ambele modele notate cu indicativul "R" au sub capota un propulsor de 2.0 litri cu patru cilindri si turbocompresor (TSI), germanii renuntand la traditionalele agregate cu sase cilindri care anima generatiile anterioare.

    Desi motorizarea este identica, Golf-ul dispune de 265 CP, cu 5 mai mult decat versiunea R a lui Scirocco, insa cuplul motor - 350 Nm - si viteza limitata electronic - 250 km/h -  raman la fel pentru amandoua.

    Volkswagen Golf R este dotat cu tractiune integrala si consuma, potrivit datelor furnizate de constructor, 8,5 litri/100 km, cu 2,2 litri (sau 21%) mai putin decat generatia veche. VW Scirocco R se lauda cu un consum chiar mai maic, de numai 8.0 litri/100 km (cu transmisie DSG), dar puterea motorului este dirijata exclusiv spre rotile din fata.

    La nivelul designului, Golf-ul R se diferentiaza de restul gamei prin blocurile optice cu LED-uri, jante de 17" din aliaj, bumpere si calandru redesenate. Interiorul este si el personalizat si include pedalier, volan si scaune sport.

    Vizualizari: 5635