rss

Volkswagen a inregistrat un profit de 1.2 miliarde euro

 1. 30/07/2009
 2. Tags: financiar, Profit, rezultate, Volkswagen
  Vezi toate fotografiile (1)


  Dupa ce a anuntat cu mandrie ca a reusit sa isi mareasca cota de piata la nivel global la 12 la suta, producatorul german Volkswagen a prezentat rezultatele sale financiare pentru prima jumatate a anului.

  Constructorul a inregistrat un profit operational de 1.2 miliarde de euro, dintre care 928 de milioane in al doilea trimestru. Dupa impozitare, Volkswagen Group a ramas cu 494 de milioane de euro profit, mai scazut fata de cele din 2.6 miliarde inregistrate anul trecut.

  "Pana acum nu putem observa decat ca suntem pozitionati excelent, datorita modelului nostru de grup multibrand", a declarat Martin Winterkorn, presedintele Volkswagen.

  Piata autoturismelor Volkswagen a crescut  din luna ianuarie pana in iunie cu 2.1%, facand un salt de la 9.9% la 12%. VW a reusit sa vanda 3.100.300 de vehicule in primul semestru. In iunie, livrarile grupului, au crescut cu 6.5 la suta.

  Pentru restul anului 2009, ca toti ceilalti jucatori de pe piata auto, Volkswagen nu se astepta la rauri de lapte si miere. Grupul spune ca veniturile vanzarilor sale vor fi de mai scazute decat anul precedent, ca urmare a declinului din vanzari. Cu toate acestea, previziunile Volkswagen incheie anul 2009 pe profit.

  "Pastrarea flexibilitatii noastre financiare este o prioritate . In acelasi timp, investim cu prudenta in reinnoirea si extinderea portofoliului nostrum de produse." a declarat Hans Dieter Pötsch, directorul departamentului financiar Volkswagen.

  Vizualizari: 950
  Skoda Octavia

  Skoda Octavia

  Pret: 7.750 EUR, An: 2013, Kilometri: 240.500 detalii »

  Toate anunturile »