rss

Volkswagen Scirocco R, noi imagini oficiale

  1. 08/12/2009
  2. Tags: Scirocco R, Volkswagen golf, Volkswagen scirocco
    Vezi toate fotografiile (9)

    Dupa prezentarea oficiala de la Salonul Auto de la Frankfurt, Volkswagen Scirocco R se apropie din ce in ce mai mult de debutul pe pietele internationale, iar acum contructorul auto a lansat noi imagini oficiale ale modelului.

    Sportiva este pusa in miscare de un propulsor de 2.0 litri, care produce 265 cai putere si un cuplu de 350Nm. Viteza maxima este de 250 km/h, iar sprintul 0-100 km/h este realizat in 5,5 secunde.

    Motorul turbo cu patru cilindri de pe Scirocco R deriva din unitatea dezvoltata pentru GT25, care a luat parte, in cinci exemplare (trei pe benzina si doua pe GPL) la cursa 24 de ore de Nurburgring. Propulsorul este combinat cu diferentialul autoblocant controlat electronic XDS prezent si pe Golf GTI.
     
    In comparatie cu vechiul motor aspirat V6 de 3,2 litri de pe Golf R32, aceasta unitate promite un nivel semnifivicativ mai scazut al consumului de combustibil si al emisiilor CO2.  Constructorul a publicat un consum in regim mixt de 8,1 litri la suta de km, toate acestea cu transmisie manuala. Iar cu transmisia DSG, versiunea sportiva Scirocco “papa” 8 litri/100 km.

    Vizualizari: 2691