rss

Volkswagen 1L Concept vine la Frankfurt cu o noua fata

  1. 14/09/2009
  2. Tags: 1-Liter, Concept, Volkswagen, Volkswagen 1L, Vw
    Vezi toate fotografiile (4)

    Printre surprizele pregatite de Volkswagen pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt se va numara si o versiune revizuita a conceptului 1-Liter, care a fost prezentat pentru prima data in 2002.

    Noul 1-Liter Concept afiseaza un design modern, cu o parte frontala inspirata de Scirocco si Golf. Desi este prematur sa vorbim despre detalii tehnice, nemtii de la Bild am Sonntag au scris ca prototipul a primit un motor diesel de 2,0 litri ce produce doar 36 CP si este legat la o transmisie DSG cu sapte rapoarte. Conceptul original 1-Liter (foto 2) era propulsat de un motor SDI cu un singur cilindru si 299 cmc.

    Caroseria actualului Volkswagen 1-Liter Concept este realizata in intregime din fibra de carbon, vehiculul cu doua locuri cantarind 500 kg (prototipul din 2002 cantarea si mai putin, 290 kg). Aceasta caracteristica se reflecta in consumul de combustibil: 1,49 litri de motorina / 100 km!

    Spre deosebire de prototipul dezvaluit in urma cu sapte ani, cel de acum are sanse foarte mari sa intre in productia de serie incepand cu 2013. Atuul lui este faptul ca foloseste materiale, componente si solutii tehnologice mai realiste.

    Alte detalii si fotografii vor fi facute publice maine, in momentul prezentarii conceptului la Frankfurt.

    Vizualizari: 1039