rss

Viitorul Mercedes SLK: noi detalii

  1. 02/07/2009
  2. Tags: Mercedes, Mercedes benz, Mercedes slk, Roadster, Slk
    Vezi toate fotografiile (1)

    Roadsterul Mercedes SLK s-a vandut bine de la lansarea sa in 2004 dar, asemenea multor alte modele, designul sau necesita un aer proaspat in ciuda facelift-ului de la jumatatea ciclului de viata operat la sfarsitul lui 2007. Noua generatie este in lucru si a fost spionata anul acesta in timpul testelor efectuate in Germania.

    Din punct de vedere estetic, proportiile generale ale masinii nu vor diferi foarte mult de cele ale actualei generatii, insa noul SLK va avea o capota mai lunga si mai profilata, iar scaunele vor fi pozitionate ceva mai in spate.

    Viitorul coupe-cabrio va primi acoperis metalic retractabil si lumini cu LED-uri pentru rularea pe timp de zi caracteristice celor mai noi modele Mercedes, in timp ce oglinzile laterale vor fi montate pe portiere si nu pe caroserie asa cum este cazul modelului care se afla acum pe piata.

    Gama de motorizari va include propulsorul diesel cu 4 cilindri de 2,2 litri de pe actualul model C250 CDI, care produce 204 CP si 500 Nm de cuplu. Pe viitorul SLK, acesta va avea valente mai sportive, urmand sa dezvolte in jur de 300 CP si 600 Nm. Familia benzinarelor va cuprinde, foarte probabil, un motor bi-turbo V6 de 3,5 litri, care genereaza peste 470 CP in cazul versiunii AMG. Mai multe detalii si specficatii tehnice vor fi facute publice pe masura ce masina va inainta in procesul de dezvoltare.

    Noua generatie Mercedes SLK este prevazuta sa-si faca debutul spre sfarsitul anului 2010 sau inceputul lui 2011. Actualul model costa de la aproximativ 32.000 de euro, iar preturile la noul model este de asteptat sa se situeze in jurul acestei valori.

    Vizualizari: 2235