rss

Viitoarele hibride GM vor folosi baterii litiu-ion

  1. 26/10/2009
  2. Tags: General Motors, GM, hibrid plug-in, Li-ion, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a anuntat ca viitoarele modele hibrid, vehicule 100% electrice si hibride plug-in pe care le va produce vor folosi numai acumulatori litiu-ion.

    Americanii nu vor mai folosi acumulatori NiMH (hidrura de Nickel-Metal) care se regasesc pe hibridele de acum pentru ca, desi au aceeasi capacitate energetica cu bateriile litiu-ion, acestea din urma sunt de aproape doua ori mai puternice si mai compacte. Practic, inginerii GM vor pastra performantele pachetelor de baterii existente, dar vor reduce greutatea vehiculelor la jumatate.

    Majoritatea marilor constructori intentioneaza sa foloseasca acumulatorii litiu-ion pe noile lor produse ecologice, insa unii dintre acestia ezita inca sa abandoneze masivele investitii pe care le-au facut deja pentru a implementa tehnologia pe baza de hidrura de Nickel-Metal in hibridele de azi.

    Dupa ce va lansa, spre sfarsitul anului viitor, noul Chevrolet Volt, GM va introduce in 2011 a doua generatie a sistemului hibrid bazat pe curea alternator care functioneaza cu baterii litiu-ion. Acest sistem va debuta pe un nou sedan, insa oficialii americani nu au precizat despre ce model este vorba. Este posibil sa fie vorba despre noul Buick.

     

    Vizualizari: 1581
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »