rss

Video: tur de circuit virtual in Abu Dhabi

  1. 27/10/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Video, Yas Marina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Yas Marina, din Abu Dhabi, este cel mai nou circuit intrat in calendarul de Formula 1. Echipe si piloti, deopotriva, isi vor face prima aparitie aici joi, in vederea participarii la ultima etapa a sezonului 2009.

    Desi se cunosc deja destinatarii titlurilor mondiale, atat la piloti (Jenson Button), cat si la constructori (Brawn GP), aceasta cursa a starnit interesul tuturor pasionatilor de motorsport, camerele hotelului situat chiat in interiorul circuitului fiind ocupate cu mult timp in urma.

    Unic la Yas Marina este distanta foarte mica dintre pista si zidurile de protectie. Datorita folosirii polietilenei, material din care sunt construite barierele, a fost posibil sa se renunte la spatiile imense de degajare. Materialul cunoscut si sub numele de "Tecpro" absoarbe energia impactului si, astfel, scade riscul unor avarii grave in eventualitatea in care un monopost paraseste pista si se loveste de zid.

    Proiectantii circuitului au ales aceasta solutie pentru a aduce tribunele cat mai aproape de actiunea de pe pista.

    Bariere din spuma mai sunt folosite si la Singapore, Barcelona si Monza, dar caracteristic pentru Yas Marina este lipsa spatiilor de degajare, care ofereau pilotilor timpul necesar pentru a redresa masina inainte sa loveasca barierele de protectie de pe marginea pistei.

    Vizualizari: 1277