rss

Video: Gumpert vs Radical pe Nurburgring

  1. 21/08/2009
  2. Tags: Apollo Sport, Gumpert, radical, SR8 LM, Video

Multi producatori de masini sportive sau supercar-uri considera Nurburgring-ul o proba cheie. Astfel a inceput razboiul timpilor de pe "Iadul Verde", readus in actualitate de recordul lui Nissan GT-R.
De atunci, insa, au intrat in ring si alti jucatori, mai putini cunoscuti, dar chiar mai priceputi in a construi bolizi super-performanti.

Gumpert e unul dintre ei, producatorul german anuntand mandru saptamana trecuta ca Apollo Sport, pilotat de talentatul Florian Gruber din DTM, a obtinut un nou record, de 7:11:57. La doar cateva zile a urmat bomba, caci Radical pretinde un timp de 6 minute si 48 de secunde pentru SR8 LM, cu 23 de secunde mai putin.

Pentru ca timpul sa fie validat oficial, masinile ce se lupta pentru "coroana" trebuie sa aiba pneuri de strada si sa fie produse in serie. Ei bine, pe tema asta s-a iscat o controversa apriga, pentru ca Radical e orice, dar numai o masina normala nu. Ambele sunt axate pe performante de top, insa SR8 LM e mai degraba o masina de curse, decat un supercar exclusivist.

Pana cand spiritele se vor calma si vom afla cine-i de fapt rege pe Ring, iata cum au decurs cele doua tururi de record.

Vizualizari: 1104