rss

Vanzarile de pickup-uri inregistreaza un declin continuu

  1. 05/10/2009
  2. Tags: camionete, GM, Pickup
    Vezi toate fotografiile (1)

    De ani de zile, General Motors a obtinut un profit semnificativ din vanzarile de camionete, dar acum se pare ca totul este pe cale sa se schimbe. GM a inchis o fabrica Pontiac saptamana trecuta, indicand faptul ca, intr-adevar, scaderea vanzarilor de pickup-uri se agraveaza.

     

    In acest an, vanzarile de pickup-uri au scazut drastic, chiar mai mult decat in cazul celorlalte tipuri de vehicule, care care au atins pragul minim al ultimilor 25 de ani. De la 2,5 milioane de unitati vandute in SUA in 2004, s-a ajuns la circa 1 milion de camionete comercializate in acest an.

     

    In 2004, multe dintre aceste camionete erau utilizate in transportul de zi cu zi, nu numai ca masini utilitare sau pentru a tracta remorci, astfel ca de ani de zile, producatorii auto au obtinut un profit considerabil de pe urma acestora.

     

    Ca urmare a inchiderii fabricii Pontiac, cu o vechime de 37 de ani, o parte din productia de acolo va reveni unei terte parti, reprezentand o uzina de asamblare din Indiana. Din pacate, nu mai este nimic de facut pentru cei 1.100 de angajati care isi vor pierde locurile de munca.

     

    A existat o perioada in care GM nu putea acoperi cererile clientilor pentru camionete, dar epoca aceea se pare ca a luat sfarsit.

     

    Vizualizari: 1071