rss

Vanzarile de masini noi, in cadere libera

  1. 22/10/2009
  2. Tags: Dacia, masini noi, mioveni, Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se pare ca recesiunea si-a facut un obicei prost in a ne goli portofelele, buzunarele si conturile. Si unul dintre cele mai afectate domenii ramane industria auto.

    Asadar, sectorul automobilistic continua sa se prabuseasca, in ciuda primelor de casare modice acordate de guvern. Nu mai punem la socoteala faptul ca romanii nu-si mai permit nici macar o masina second-hand, iar bancile sunt retinute in privinta creditelor.

    Totusi, exista si o parte buna. Exportul merge bine, uzina de la Mioveni produce non-stop modele ce sa vand ca painea calda in Europa.

    Revenind la oile noastre, in septembrie, vanzarile de autoturisme noi din import au fost mai mici cu aproape 60% comparativ cu perioada similara din 2008. Si vanzarile de masini produse in tara au coborat cu aproape 70 de procente luna precedenta.

    Mai mult, nici programul Rabla nu mai pare sa fie solutia. In primele trei saptamani din octombrie, doar 53 de masini au fost comercializate prin acest program, fata de peste 2.800 vandute luna trecuta.

    Totusi, industria auto autohtona este singura care merge ca pe roate pe timp de criza. Datorita programelor de tip Rabla din vestul Europei, Dacia a ajuns anul acesta sa fie cea mai cautata marca auto de pe continent.

    Exportul de masini produse la Mioveni a urcat in primele sase luni ale anului cu peste 60%, iar in tari precum Germania, Franta sau Spania se asteapta si trei luni pentru livrarea unei Dacii.

    Vizualizari: 1254