rss

Vanzarile de masini noi in Franta au crescut cu 12,4%

  1. 02/06/2009
  2. Tags: Franta, masini noi, prima de casare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Vanzarile de masini noi din Franta au inregistrat o crestere in luna mai cu 12,4% fata de perioada similara a anului trecut, marcand o revenire a pietei auto, coform cifrelor publicate marti de comitetul constructorilor francezi de autoturisme, prezentate de AFP. Acest urcus vine dupa scaderea de 7% inregistrata in luna aprilie.

    Calculata la un numar egal de zile lucratoare, cresterea a fost de 18,6%, arata comitetul constructorilor francezi de autoturisme (CCFA). Luna mai a acestui an a avut cu o zi lucratoare mai putin decat luna mai 2008. In perioada analizata au fost inmatriculate 207.287 autovehicule.

    "Rezultatul bun se explica prin efectul primei de casare, bonusurile ecologice, avand in vedere ca unul din doua vehicule inmatriculate are emisiuni de sub 120 grame dioxid de carbon, si prin reducerile oferite de producatori la noile modele", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al CCFA, Francois Roudier.

    Guvernul francez a implementat in decembrie un program de impulsionare a pietei auto, prin care statul acorda celor ce cumpara un autoturism nou si mai putin poluant o prima de 1.000 euro in schimbul autoturismelor mai vechi de 10 ani.

    Aceasta crestere a vanzarilor de autoturisme noi rezulta si din implementarea unui nou sistem de inmatriculari, de la mijlocul lunii aprilie, ce a determinat o amanare a inmatricularilor pentru luna mai, a subliniat purtatorul de cuvant.

    Numarul inmatricularilor de autoturisme noi a continuat sa scada, inregistrand un declin de 38,7% in Spania, de 8,59% in Italia si de 19,4% in Japonia, exceptand Franta.

    Vizualizari: 1214