rss

Vanzarile de masini noi in Europa, pe o panta ascendenta in ianuarie 2010

  1. 17/02/2010
  2. Tags: masini noi, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ultimele cifre provenite de la furnizorul mondial de date si informatii auto, Jato Dynamics, arata ca trendul pozitiv in achizionarea de automobile noi s-a prelungit din decembrie pana in ianuarie si a impins piata cu 14,9% mai sus decat tulburele ianuarie 2009.

     

    Inca o data, majoritatea cumparatorilor au fost tentati de Volkswagen Golf, urmat indeaproape de Ford Fiesta. Aceste doua modele au crescut vanzarile cu 19,8% si, respectiv 21,4%, comparativ cu ianuarie 2009.

     

    "Intr-un revers al anului 2009, aceste cifre arata un start bun a ceea ce ar putea fi un an inca incert in termeni de vanzari", spune David Di Girolamo, presedinte Jato Consult. "Vanzarile arata bine comparativ cu dificultatile din ianuarie trecut, dar programele de stimulare se vor sfarsi pana la sfarsitul acestui an, in ciuda extensiei recente, iar acest lucru va afecta cu siguranta tendinta actuala de crestere".

     

    In Marea Britanie guvernul a anuntat recent prelungirea cu o luna a programului national - pana in martie 2010 – iar in Spania, Italia si Franta programele continua de asemenea.

    In schimb, Germania, cea mai mare piata de masini noi din Europa de Vest a declarat inchis programul de stimulare si, drept urmare, vanzarile au scazut cu 4,3%, comparativ cu ianuarie 2009.

     

    Europa Centrala si de Est continua sa lupte, pietele din aceasta regiune scazand semnificativ fata de 2009 si nearatand vreun semn de recuperare. Imaginea regionala este cu atat mai sumbra daca piata rusa este luata in considerare, avand in vedere ca aceasta aproape ca si-a injumatatit vanzarile auto anul trecut.

     

     

     

    Vizualizari: 1048
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »