rss

USF1, aproape de desfiintare?

  1. 19/02/2010
  2. Tags: F1, Formula 1, USF1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se pare ca zvonurile potrivit carora USF1 nu va apuca sa ia startul in nicio cursa au ceva baza reala, chiar  New York Times, una dintre cele mai importante publicatii din America, anuntand iminentul faliment al acestei echipe.

    United States Formula 1 Team
    ar fi trebuit sa fie prima echipa americana care sa participe in Marele Circ, insa problemele economice par de netrecut cu doar cateva saptamani inainte de startul sezonului 2010. Potrivit cotidianului new-yorkez, team-principal-ul Ken Anderson ar fi declarat la inceputul lui februarie ca mai multi sponsori i-au parasit, dar inca se mentin pe linia de plutire.

    Speculatiile negative la adresa lor au inceput, insa, sa se inmulteasca, iar testul de siguranta pentru monopostul "Type 1", programat pentru aceasta saptamana in Marea Britanie, a fost anulat. "Situatia este destul de simpla: banii sponsorilor nu au sosit asa cum planuisem si compania va lua o pauza", a explicat o sursa din interiorul USF1, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

    Se pare ca Chad Hurley, CEO-ul site-ului YouTube.com si principala sursa de bani pentru USF1, si-a indreptat atentia spre o alta echipa debutanta, Campos.

    Jose Maria Lopez, pilotul deja angajat al americanilor, incearca sa gaseasca o alta echipa pentru care sa concureze in 2010, in timp ce Peter Windsor, directorul sportiv de la USF1, a refuzat sa faca vreun comentariu.

    Vizualizari: 2364