rss

Top zece masini putin poluante, dintre care patru dieseluri

  1. 14/07/2009
  2. Tags: Hibrid, Masini ecologice, Top 10
    Vezi toate fotografiile (6)

    Sub patronajul Federatiei Internationale de Automobile, un grup de experti ai Clubului German ADAC au realizat o ancheta pentru a obtine lista celor mai putin poluante masini. In acest sens, au fost testate 670 de versiuni ale mai multor modele de sub umbrela diversilor constructori auto, iar pe viitor urmeaza altele.

    Rezultatul a fost mai mult decat suprinzator: patru dieseluri sunt prezente in Top 10 vehicule atente cu mediul inconjurator. Tot aici s-au pozitionat si motorizarile GPL si hibride. Ceea ce au scos in evidenta expertii a fost evolutia masinilor care ruleaza cu motoare diesel, datorita filtrelor de particule performante si tehnologiilor din ce in ce mai avansate in domeniu.

    Trebuie precizat ca nu au fost luate in calcul numai emisiile CO2, ci si monoxidul de carbon, hidrocarburile, emisiile de azot si funinginea evacuate prin intermediul tevilor de esapament. Toate aceste aspecte au fost testate in diverse conditii drum, cu sau fara aer conditionat etc.

    Pentru ca o masina sa ocupe primul loc trebuia sa adune 100 de puncte. Daca va intrebati care este rostul acestui top, acesta are rol informativ in randul consumatorilor, astfel incat acestia sa poata compara diverse modele din aceeasi clasa, si din acest punct de vedere: al spiritului eco.

    Mai jos regasiti lista modelelor si a motorizarilor cu grija de natura:

    1. Toyota Prius 1.5 Hybrid Sol hibrid, 89 puncte

    2. Toyota Prius 1.5 Hybrid Executive hibrid, 89 puncte

    3. Volvo V70 Bi-fuel CNG gaz, 87 puncte

    4. Honda Civic 1.3 Dsi IMA hibrid, 83 puncte

    5. Honda Civic 1.3 Dsi i-VTEC IMA hibrid, 83 puncte

    6. VW Passat BlueMotion diesel, 82 puncte

    7. VW Passat SW BlueMotion diesel, 82 puncte

    8. Skoda Octavia Combi RS TDI diesel, 81 puncte

    9. Skoda Octavia 1.6 FSI Ambiente benzina, 80 puncte

    10. Skoda Superb 2.0 TDI L&K diesel, 80 puncte

    Vizualizari: 1514