rss

Top zece cele mai furate masini din SUA in 2008

  1. 01/09/2009
  2. Tags: Acura, Dodge, Ford
    Vezi toate fotografiile (10)

    Datorita tehnologiilor moderne cum ar fi cheile cu cipuri incorporate si alte dispozitive inovatoare de securitate este din ce in ce mai greu sa furi masini noi. Drept dovada stau rapoartele care arata ca masinile si camioanele furate in Statele Unite au scazut cu 13,1% in 2008, comparativ cu 2007, tendinta ce dureaza de cinci ani. Numarul total de furturi din acest an insa, s-ar putea situa sub 1 milion pentru prima data in ultimii 20 de ani.

    Proprietarii de masini mai vechi nu sunt tot atat de norocosi. Hotii aleg autoturismele cu ceva mai multi ani in spate pentru ca sunt mai usor de furat, iar apoi le dezmembreaza pentru a le vinde pe piese. Mai jos aveti lista cu cele mai furate zece masini, cele mai multe dintre ele avand ceva "experienta”:

    1. 1994 Honda Accord. Honda Accord, versiunea din 1994, a fost unul dintre cele mai vandute trei modele din SUA, alaturi de Camry si Taurus. Fapt ce explica de ce este cea mai furata masina din anul 2008.

    2. 1995 Honda Civic. Pe la mijlocul anilor ’90, Honda Civic s-a transformat intr-o compacta mai mult decat atractiva pentru sute de mii de clienti. Noul design agresiv a facut din acest model unul de real succes si in zilele noastre.

    3. 1989 Toyota Camry. Inca din 1989, Camry a fost o masina aclamata, statut ce a fost castigat datorita designului, tinutei de drum si a fiabilitatii. Desi au trecut doua decenii, aceast vechi exemplar inca bantuie strazile din SUA.

    4. 1997 Ford F-150 Pickup. Cu exceptia lunii iunie de anul trecut, cand Honda Civic a fost pe primul loc in topul vanzarilor in America, Ford F-150 a fost cea mai dorita masina, timp de 23 de ani si cel mai vandut pick-up, timp de 31 de ani.

    5. 2004 Dodge Ram Pickup. In piata pick-up-urilor de dimensiuni considerabile din America, chiar si locul trei in vanzati asigura sute de mii de unitati comercializate pe an. Inca de la debutul modelului Ram T300 de la inceputul anilor ’90, Dodge a ramas o referinta in acest segment.

    6. 2000 Dodge Caravan. Acest minivan a fost un adevarat succes pentru cei cu familii si ganduri de drumetii prin tara. Totusi, nu a rezistat prea mult pe piata.

    7. 1996 Jeep Cherokee/Grand Cherokee. Jeep Cherokee a dat nastere la nebunia pentru SUV-uri, iar fratele mai mare, Grand Cherokee a cimentat toata aceasta pasiune. Grand Cherokee a fost al doilea dupa vanzari, primul loc fiind ocupat de Explorer.

    8. 1994 Acura Integra. Civic-ul sportiv de la Acura a reprezentat intr-un timp inima constructorului auto. Lucrurile s-au schimbat de cand Acura a facut o pasiune pentru crossovere. Totusi, desi au trecut anii, Integra populeaza inca soselele americane.

    9. 1999 Ford Taurus. De la lansarea sa din 1996, acesta masina a ramas in topul vanzarilor, alaturi de Toyota Camry si Honda Accord. Din nefericire pentru Ford, acest lucru a fost posibil pentru ca era nava amiral a diverselor flote de companii din SUA, si nu pentru ca clientii individuali optau in numar atat de mare pentru acest model.

    10. 2002 Ford Explorer. De-a lungul anilor 1990 si in primii ani ai acestui deceniu, Ford Explorer a fost in mod constant printre cele mai bine vandute SUV-uri. Cu 400.000 de unitati vandute anual, Explorer este la mare cautare si acum ...pe bucati insa.

    Vizualizari: 5060