rss

Top cinci masini din viata unui barbat

  1. 25/08/2009
  2. Tags: audi a6, Ferrari california, Lexus IS-F, qvale
    Vezi toate fotografiile (5)

    Esti tanar si in cautare de noi si noi orizonturi. Visezi la o cariera stralucita si costume scumpe. Anii trec si ajungi sa te asezi la casa ta. Vrei si copii. Langa toate aceste ingrediente se asaza neaparat si excursiile la munte, expeditiile in familie. Insa pe langa toate aceste etape care cer un anumit tip de masina, exista bolizi ai soselelor care pot face fara oricarei varste. Fie ca ai 20 de ani sau esti trecut de 50, vei fi intotdeauna fericit la volanul unui supercar.

     

    1. Tanar manager: Lexus IS-F.

    Acesta este genul de masina tocmai potrivit pentru un tanar de cariera, stilat, dar care totusi nu ar alege eleganta excesiva in detrimentul sportivitatii. Iar Lexus IS-F imparte si capra si varza, fiind deopotriva elegant si agresiv.

    IS-F dispune de un motor V8 de 5 litri, dar fiind vorba de un barbat de cariera nu cred ca s-ar pune problema consumului de 14 litri/100 km in regim mixt. Masina sport cu cheltuiala se tine, insa merita toti banii atunci cand ajungi la intalnire si cobori tacticos, cu ochelarii de soare fumurii de la volanul unui Lexus IS-F.

    Iar daca vreti senzatii tari inafara orarului de serviciu, ai ales ceea ce trebuia. Masina accelereaza de la 0 la 100km/h in numai 4,6 secunde si atinge o viteza de top 273 km/h, cu ajutorul celor 416 cai putere.

     

    2. Masina de vis: Ferrari California

    Nu cunosc  un impatimit al masinilor care sa nu se fi visat la volanul unui Ferrari. Pentru toti barbatii din lume, s-a nascut Ferrari California, un bolid ale carui curbe devin periculoase din orice unghi, in orice pozitie. Cu ai sai 460 CP, supercarul sprinteaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde.

    Exoticul Ferrari California atinge o viteza maxima de 310 km/h si “papa” 13 litri la suta de km. Insa pentru a te bucura de senzatiile oferite trebuie sa platesti in jur de 180.000 de euro, TVA inclus.

     

    3. Familist convins: Audi A6 Allroad

    Proaspat casatorit cu planuri mari de reproducere sau deja tatic, Audi A6 Allroad este masina perfecta. Cam scumpa, ce-i drept, la cei 60.000 de euro, insa familistii spun ca face toti banii. Cei 350 CP sunt mai mult decat suficienti pentru orice expeditie pe munte, drum la mare sau un tur de tara.

    Tractiunea integrala, sistemele de siguranta oferite si consumul rezonabil pentru un individ instarit de 10 litri/100 km in regim mixt  fac din Audi A6 Allroad masina ideala pentru un cap de familie.

     

    4. Exotic: Panoz Esperante

    Acesta puternica masina a fost proiectata si construita in Georgia, de catre departamentul de dezvoltarea Panoz si este genul de masina pe care orice barbat, single sau casatorit, tanar sau ceva mai matur, si-ar dori-o in garaj.

    Esperante imparte mai multe componente cu Ford Mustang, asa ca nu inregistreaza carente nici in herghelie. Bolidul pune la bataie 320 CP si sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 5 secunde. O masina exotica pentru o aparitie exotica!

    Mai mult, supercarul ofera o pozitie la volan similara masinilor de curse. Go for it!

     

    5. Unic: Qvale Mangusta

    Daca esti in cautare de originalitate, atunci Mangusta este masina potrivita. Aceasta a fost construita in numar limitat, intre 2000 si 2001 si poarta amprenta  designerului italian Marcello Gandini.

    Qvale Mangusta atinge o viteza de top de 320 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,5 secunde. Insa tine cont ca acest model a fost construit pentru a atrage atentia, si nu pentru a-ti depozita crosele de golf.

    Vizualizari: 5408