rss

Top 75 masini memorabile la Hollywood

  1. 22/08/2009
  2. Tags: Masini, top..
    Vezi toate fotografiile (16)

    Oameni de toate varstele sunt fascinati de autoturismele de pe marele ecran. Hollywood-ul, de-a lungul anilor, a recunoscut ca un set minunat de roti poate creste semnificativ rating-ul si vanzarea de bilete. De multe ori acestea sunt conduse la viteze foarte mari sau in situatii ridicole, si asta le face cu atat mai spectaculoase. Ocazional, masinile sunt pur şi simplu atat de ciudate sau neobisnuite incat nu le poti uita imaginea. Fie ca e vopseaua, modelul, motorul, caracteristicile realizate special pentru un anumit model sau modul in care acesta a fost condus pe ecran, aceste masini ne fura atentia. Poate fi sau nu masina visurilor tale, dar pun pariu ca o poti alege cu exactitate dintr-o parcare plina.

     

    Din pacate nu putem spune povestea tuturor masinilor care au marcat istoria filmului de-a lungul timpului. Insa aveti fotografii cu cele mai spectaculoase aparitii pe patru roti pentru a va delecta.

     

     

    In 1966 lumea plictisita a devenit martora la nasterea "Batmobile-ului", care a si-a inceput practic viata in 1954 ca si concept car-Lincoln Futura. Masina a primit, in mod firesc, un rol important in filmul care a urmat.

     

     

    "The Love Bug", in 1968, a avut o masina cu personalitate reala, si anume modelul din 1963, Volkswagen-Sun-Roof Sedan, denumit cel mai frecvent Beetle (sau Bug). Herbie, masina-personaj, avea dungi aidoma unei masini de curse cu numarul 53, precum si propriul creier. A fost atat de indragita incat a avut numeroase reveniri pe micile si marile ecrane.

     

    James Dean in filmul din 1955, “Rebel Without a Cause”, s-a aflat in spatele volanului unui Mercury Coupe din 1949. Din fericire pentru masina, nu este vorba de cea pe care a condus-o spre stanca inainte de a sari.

     

    In 1968 "Bullitt" a lovit marele ecran cu un Ford Mustang din acelasi an. Masina iese intr-adevar in evidenta in scena unei urmariri incredibile, la mare viteza.

     

    "Vanishing Point" a aratat in 1971 de ce este in stare un Dodge Challenger R/T din 1970. Reducerea vitezei nu parea sa fie o optiune, atata timp cat soferul si masina goneau prin tara, incalcand orice regula de circulatie, incearcand cu disperare sa respecte termenul-limita pe care insusi personajul principal si l-a stabilit.

     

    Anul 1978 ni l-a adus pe Chevrolet Corvette, model 1973, intr-o comedie romantica intitulata "Corvette Summer". Bomboanele cu aroma de mar rosu, masina cu volan pe dreapta care incinge soselele si marele ecran - in aceasta poveste salbatica despre un baiat care intalneste o fata in timp ce isi cauta masina furata.

     

    "Scarface" si-a pus amprenta in istoria filmului in 1983 si, o data cu el, interiorul cu imprimeu tigrat al lui Cadillac Series 62, model din 1963. Combinatia dintre interiorul luxos si exotic si americanul clasic a fost ca o carte de vizita a personalitatii lui Tony. Unii erau de parere ca haina tigrata a Cadillacului transmitea pura agresivitate, in timp ce altii sustineau vehement ca exprima dorinta lui de a fi acceptat ca american.

     

    Modelul Chevrolet Camaro, din 1967, si-a facut destul de tarziu aparitia in filmul "Better Off Dead..." cu John Cusack in rolul principal, dar asteptarea a meritat.

     

    "Batman" a rasturnat din nou audientele, in 1989, iar aspectul noului Batmobile ne-a lasat aproape fara rasuflare. Indeajuns de sportiva pentru a cuceri fata si suficient de inarmata pentru a prinde baietii rai!

     

    In 1994 "Pulp Fiction" a socat, a uimit si, cel mai important, a intretinut audienta cu povestioarele non-secventiale care se impleteau. John Travolta l-a jucat pe Vincent Vega, un gangster care si-a petrecut timpul in strainatate si tocmai si-a scos maşina din garaj-un Chevrolet Chevelle Malibu cabrio, rosu, din 1964. Intr-o scena, intr-un atac de panica, Vincent loveste masina pentru a salva sotia sefului, Mia, de la o supradoza accidentala.

     

    Comedia romantica "Pretty Woman" care a lovit anii '90 a aratat privitorilor un superb Lotus Esprit SE care a functionat ca un Cupidon intre Edward si Vivian.

     

    In 1995 fratii Warner l-au adus inapoi pe Batman in “Batman Forever”: un nou film, un nou Batman si un nou Batmobile customizat. L-a urmat in '97 “Batman si Robin” cu o alta fata a lui Batmobile.

     

    “Die Another Day” in 2002, cu James Bond in rolul principal, l-a adus in prim plan pe Aston Martin Vanquish, model din acelasi an.

     

    In 2001 prima serie “The Fast and the Furious” ne-a tinut pe toti lipiti de marele ecran. Actiunea s-a concentrat permanent in jurul curselor in mare viteza si asta s-a intamplat pana la sfarsit. Intr-un final aproape ca ne doare sa privim cum asemenea masini sunt aproape distruse in curse.

     

    In 2004, “I, Robot” ne-a dus un pic in viitor si ne-a socat cu un concept car-Audi RSQ.

     

    “Speed Racer”, in 2008, i-a facut intrarea lui Mach 6, desenat de Pops Racer si asamblat in 32 de ore.

     

    Si exemplele pot continua. Asteptam sa vedem noi aparitii memorabile!

     

    Vizualizari: 1196