rss

Top 7 muscle cars

  1. 25/09/2009
  2. Tags: muscle cars, top
    Vezi toate fotografiile (7)

    Un muscle car a fost privit dintotdeauna drept un fenomen al anilor ’60 si o declaratie discreta a proprietarului sau.
    Astazi, aceste masini sunt la fel de populare, devenind extrem de cautate de colectionari si entuziasti, nu numai din cauza unicitatii lor ci si pentru ca reprezinta o privire nostalgica catre trecut.

    Mai jos va vom prezenta cateva dintre aceste masini memorabile:

    1.Ford Mustang

    Ford Mustang este considerat ca fiind pionierul muscle car-urilor. Acesta a luat cu asalt intreaga lume, cand a fost prezentat pentru prima data la World’s Fair 1964 in New York.

    Femeile l-au considerat sexy iar barbatii l-au declarat un model demn pentru ceea ce avea sa urmeze. Adaosul V8-ului a transformat Mustangul intr-un real muscle car, care a depasit toate asteptarile in materie de vanzari: peste un million de exemplare au fost vandute.

    2.Chevrolet Camaro

    Z28 a fost cu siguranta un model indispensabil in cursele de strada. Patru generatii ale masinii au fost dezvoltate inainte ca productia sa se incheie in anul 2002. Numele a fost reinviat printr-un concept, care a evoluat spre a cincea generatie a lui Camaro. Productia ultimei generatii a inceput in luna martie a lui 2009.

    3.Dodge Charger

    Modelul din 1970 a acestui automobil uimitor a depasit recordul de viteza la Talladega Speedway, cand Buddy Baker a devenit primul pilot care a atins o viteza de peste 320 km/h intr-un tur complet pe un circuit inchis.

    4.Plymouth Duster

    In 1970, Plymouth a lansat modelul Duster, o versiunea a lui Plymouth Valiant, produs in SUA incepand din 1970 si pana in 1976.

    Duster a concurat cu Ford Maverick, care a fost introdus, de asemenea, in 1970, si Chevrolet Nova. In timp ce Maverick si Nova au fost oferite intr-o configuratie cu 4 usi, Chrysler a ales sa foloseasca eticheta Duster doar pentru un coupe sportiv, rezervandu-si numele de Valiant pentru versiunea sedan sau coupe hardtop.

    5.Pontiac GTO

    GTO a fost ideea inginerului Pontiac, Russell Gee, specialist in motoare, Bill Collins, inginer in constructia  sasiului, precum si inginerului sef Pontiac, Ioan De Lorean.

    GTO a fost punct din vedere tehnic o incalcare a politicii GM, prin limitarea dimensionala a spatiului motor pentru un propulsor cu cilindreea maxima de 5.4 litri.

    6.Chevrolet Chevelle

    O alta masina muscle car de la Chevrolet este Chevelle. Aceasta masina a fost pozitionata in linia de produse sub Camaro, prin urmare, i-a fost inferioara in termeni de performanta.
    Cu toate acestea, Chevelle a ramas una dintre preferatele cunoscatorilor muscle car. 

    Chevrolet Chevelle a debutat  in 1964. Acesta a fost produs din 1964 pana in 1977 si a fost considerat unul dintre cele mai de succes modele General Motors.

    7.Buick GSX

    Productia lui Buick GSX a inceput in 1970 ca optiunea de inalta performanta a deja legendarului GS 455.

    Modelul a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai usoare muscle car-uri, ceea ce il face comparabil cu mult mai piperatul Hemi Cuda. Din cauza pretului si vitezei sale extraordinare, Buick GSX a permis amatorilor sa intre in nebunia muscle car-urilor.

    Vizualizari: 15310