rss

Top 10 masinile lui Bond

  1. 14/08/2009
  2. Tags: bond, Masini, top
    Vezi toate fotografiile (8)

    Masini rapide, gadget-uri si urmariri letale la viteze ametitoare au fost ingredientele cheie in filmele lui Bond, inca de la inceputurile din 1962.

    Startul modest din "Dr. No", cand agentul 007 se arunca in urmariri cu o Sunbeam Alpine inchiriata, a fost inlaturat de masinile lui Bond, care au crescut treptat in performante, farmec si sex appel.

    Cu fiecare nou model, Bond, James Bond, a fost in masura sa ne impresioneze cu abilitatile sale impecabile si cel mai important lucru, a reusit sa ne transporte in locuri unde fanteziile noastre se ciocnesc de cele mai multe ori cu invidia.

    1. Aston Martin DB5 (Goldfinger, 1964)

    Fara indoiala, cea mai renumita masina Bond si una dintre legendele istoriei cinematografice este Aston Martin DB5 condus de Sean Connery in "Goldfinger".

    Aceasta masina a dat startul trendului gadgeturilor, care mai tarziu au devenit reprezentative pentru seria de filme Bond. Faptul ca aceste dispozitive au devenit “marca inregistrata” a filmelor spion a reprezentat o marturie a popularitatii si influentei carismaticului Aston Martin.

    Sean Connery s-a opus initial includerii acetstor dispozitive inovatoare in DB5,  deoarece se temea ca tehnologiile ar eclipsa abilitatile sale de sofer. Grijile sale insa au fost spulberate de vreme ce DB5 a devenit astfel sinonim cu James Bond, consolidand prestigiul sau de fiecare data. Producatorii au jucat aceasta carte si au folosit mai tarziu DB5 in "GoldenEye", "Tomorrow Never Dies" si bineinteles "Casino Royale".

    2. Lotus Esprit (The Spy Who Loved Me, 1977)

    Al doilea in lista faimosilor lui Bond se afla “Wet Nellie”, stralucitorul Lotus Esprit, care detinea talentul ascuns de a se transforma intr-un submarin. In "The Spy who Loved Me", Roger Moore scapa de “vanatorii” sai conducand Espritul, care datorita circumstantelor favorabile reuseste sa se transforme intr-un submarin perfect functional.

    Atat de popular a fost Lotus Esprit incat acesta a fost prezent si in urmatorul film, "For Your Eyes Only".

    3.BMW Z8 (The World is Not Enough, 1999)

    BMW Z8 condus de Pierce Brosnan in "The World is Not Enough"  a fost conceput  in omagiul faimosului BMW 507 Roadster din 1956 (care a fost daruit primei fete Bond, Ursula Andress de catre primul sau proprietar, Elvis Presley, in 1963 ). Z8 se afla in forma unui prototip cand filmul inca se turna, asa ca masina de pe ecrane a fost de fapt o replica Shelby Cobra cu kit special.

    4. Bentley Mark IV (From Russia With Love, 1963)

    Bentley Mark IV este aproape la fel de legendar ca DB5. Masina a fost produsa prima data in 1946  iar ceea ce vedem in "From Russia with Love" este un Bentley Derby Cabrio, asa cum mai era numit acest model, pe care Sean Connery l-a folosit doar pentru scurt timp, in scopul cuceririi frumoasei Sylvia Trench.

    5. Toyota 2000GT (You Only Live Twice, 1967)

    Pentru filmarea filmului "You Only Live Twice", Toyota s-a remarcat prin prezenta modelului de performanta 2000 GT. Zvonurile din acea vreme indicau ca acoperisul coupe-ului a trebuit indepartat deoarce Sean Connery nu incapea in interiorul acesteia, desi 2000 GT a fost pana la urma condusa de colegul sau Aki.

    6. Ford Mustang Mach-1 (Diamonds Are Forever, 1971)

    A fost doar o chestiune de timp pana cand Bond a avut ocazia sa domesticeasca si un “musculos” american. In 1971, in "Diamonds Are Forever", Sean Connery a tinut sub control un masiv Ford Mustang Mach-1, in timpul unei salbatice urmariri din jurul Sunset Strip din Las Vegas, cu cateva masini de politie in companie.

    Intr-una dintre cele mai spectaculoase cascadorii Bond a oglindit Mustangul pe doua roti, pentru a se strecura pe o alee ingusta. Din pacate, editorii filmul nu au fost atat de abili: din cauza unei erori, masina a fost filmata intrand pe alee pe un set de roti si iesind pe perechea opusa.

    7. BMW 750iL (Tomorrow Never Dies, 1997)

    BMW 750iL a parut mai linistit decat alti predecesori Bond, insa nu a fost mai putin spectaculos in timpul unei “vanatori” din "Tomorrow never dies". Masina a inclus o serie de imbunatatiri previzibile ca lansatoarele de rachete plus o surpriza din partea producatorilor aparuta sub forma unui dispozitiv cu control de la distanta, fapt ce a permis agentului 007 sa-si piloteze masina prin intermediul telefonului mobil.

    8. Aston Martin Vanquish (Die Another Day, 2002)

    Cand Aston Martin a revenit in seria Bond dupa scurta interferenta a BMW in anii ’90, si-a facut intrarea in forma musculoasa a unui Vantage, echipat cu gadgeturi performante precum un scaun ejector, lansator de rachete si un dispozitiv capabil sa faca masina invizibila.

    9. Citroën 2CV (For Your Eyes Only, 1981)

    Acordand un nou sens sintagmei “cursa pana la capat”, Roger Moore hartuieste un Peugeot 504 intr-un Citroen 2CV, in ceea ce a reprezentat cea mai apriga cursa din "For Your Eyes Only" din 1981.

    In ciuda aspectului sau neplacut, Citroen 2CV a fost una dintre cele mai modificate masini Bond, de vreme ce aproape orice element original a fost inlocuit cu un component, care sa-i confere performanta. Altfel, cel mai probabil, nu ar fi rezistat.

    10. Venetian Gondola (Moonraker, 1979)

    In peste 21 de filme, agentul 007 si-a demonstrat cu maiestrie capacitatile. La fel s-a intamplat si in "Moonraker" cand James Bond a impresionat audienta perfectionandu-si abilitatile de sofer intr-o secventa rapida de urmarire prin celebrele canale ale Venetiei. In realitate, invatarea tehncilor de manevrare a gondolelor poate dura saptamani pentru un curs de formare, luni pentru a fi considerate foarte sigure manevrele si uneori, mai mult de un an pentru acuratetea si precizia pe care Bond o realizeaza in cateva secunde. Accelerarea prin ingustele canale ale Venetiei, iesirea din acestea si intrarea in Laguna a devenit ulterior o scena memorabilia a agentului 007.

    Vizualizari: 3231