rss

Succesul vanzarilor auto din China s-ar putea diminua in 2010

  1. 14/10/2009
  2. Tags: auto, China, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Interesul manifestat fata de industria auto din China in 2009 ar putea fi doar un miracol efemer, care se poate incheia subit anul viitor. Cel putin asta este ceea ce analisti afirma, de vreme ce ascensiunea pietei auto chineze se datoreaza stimulentelor guvernamentale.

    "Vanzarile auto se bazeaza foarte mult pe politici, la fel ca la bursa. Este greu de prevazut perspectivele de vanzari pentru anul viitor, deoarece nu stim daca guvernul va reinnoi reducerile fiscale pentru masini mici, dupa incheierea acestui an", a declarat Qin Xuwe, analist financiar.

    "Daca intr-adevar sesiunea de reducere a impozitelor de vanzare continua, ne putem astepta si anul viitor la un succes similar” a continuat acesta.

    Potrivit Reuters, guvernul chinez este singurul caapbil sa puna capat miracolui, temandu-se ca altfel economia se poate intinde dincolo de capacitatile sale reale.

    Vanzarile din luna septembrie au inregistrat o majorare care a depasit toate asteptarile: 83% si peste 1 milion de unitati vandute. 

    Explozia economica din 2009 nu se va repeta anul viitor, in special datorita faptului ca vanzarile din 2010 vor face referire la o piata mult mai mare. Acest lucru nu inseamna ca industria nu va continua sa creasca, dar procesul va fi unul mai lent, sunt de parere analistii.

    Vizualizari: 937