rss

Si americanii lanseaza un program gen "Rabla"

  1. 10/06/2009
  2. Tags: Auto economie, Obama, Rabla, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    Casa Reprezentantilor a votat ieri, cu 298 de voturi “Pentru” si 118 “Impotriva”, un act legislativ prin care demareaza un program gen “Rabla”, prin intermediul caruia cumparatorii de masini noi pot primii pana la 4.500 USD daca renunta la o masina cu un consum mare in favoarea uneia mai economice.

    Doar pentru autovehiculele care consuma in medie 24 de litri sau mai mult (adica in principal SUV-uri si pick-up-uri) si care nu sunt mai vechi de 25 de ani se va plati prima de casare maxima. Pentru cele care consuma 11 litri/100 km cumparatorii vor primi 3.500 de dolari.

    Guvernul american a alocat 4 miliarde de dolari pentru acest program, care va dura un an sau pana cand fondurile vor fi epuizate.

    Propunerea mai trebuie sa treaca prin Senat, dupa care trebuie aprobat si de Presedinte, dar acesta a declarat ca sustine initiativa. Daca toate decurg bine, versiunea de peste Ocean a programului “Rabla” va demara la 30 de zile de la semnatura lui Obama. Prima de casare nu se se va aplica retroactiv, iar dealerii vor trebuie sa demonstreze ca masinile preschimbate sunt casate.

    Vizualizari: 1099