rss

Shelf, dispozitivul care apara masina de soare si o alimenteaza cu energie

 1. 19/11/2009
 2. Tags: Green Life Competition, Shelf
  Vezi toate fotografiile (2)

  Peste 3.700 de designeri din 100 de tari s-au inscris in concursul Green Life Competition, in care fiecare participant trebuie sa vina cu o idee "verde" care sa nu para, cel putin la prima vedere, complet fantastica. Printre cele trei creatii care au fost acceptate in finala se afla si Shelf, aceasta "patura solara" care protejaza masina de soare si, in acelasi timp, o alimenteaza cu energie.

  Chiar daca pare destinata doar autovehiculelor hibride sau electrice, inventia chinezului Leon Zhu poate fi folosita chiar si pe un automobil conventional - asta in eventualitatea in care ea va fi produsa in masa.

  Principiul de functionare este simplu: atunci cand vehiculul se afla in miscare, copertina poate fi pliata si depozitata intr-un eleron montat pe portbagaj. Shelf poate fi scos de la cutie si intins peste masina atunci cand aceasta este parcata, iar celulele care transforma razele solare in energie pot alimenta, sa zicem, instalatia de climatizare, care, astfel, poate mentine rece temperatura in habitaclu fara sa omoare bateria.

  Interesant, intr-adevar, dar cunoscand pretul panourilor solare se pune intrebarea: merita?

  Vizualizari: 798
  Skoda Octavia

  Skoda Octavia

  Pret: 7.750 EUR, An: 2013, Kilometri: 240.500 detalii »

  Toate anunturile »