rss

Senna in carti pentru F1; alti piloti ofera bani grei pentru un loc

  1. 12/10/2009
  2. Tags: Bruno senna, F1, Formula 1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numele Senna ar putea reveni in Formula 1 anul viitor: este vorba despre nepotul lui Ayrton Senna, triplul campion decedat in 1994 in timpul cursei din San Marino.

    Publicatia germana Auto Motor und Sport scrie citand surse semi-oficiale ca Bruno Senna va debuta in 2010 in Marele Circ sub culorile echipei Campos. Brazilianul, care aduce peste 10 milioane de euro din sponsorizari personale pentru echipa spaniola, l-ar putea avea coechipier pe Pedro de la Rosa.

    Pe langa Bruno Senna, o multime de alti piloti vor sa-si cumpere locul in F1, lucru posibil gratie debutului in acest sport a inca patru echipe in sezonul viitor.

    Astfel, Campos, Manor si Lotus se intereseaza si de serviciile lui Vitaly Petrov, rusul care a terminat pe locul secund Campionatul de GP2 2009 si care se spune ca a promis 15 milioane euro pentru echipa care il va angaja in sezonul viitor.

    Lucas di Grassi
    si Nelson Piquet ofera 7, respectiv 5 milioane euro unui eventual angajator, printre cei care aduc cu ei sume cu multe zerouri pentru un loc de pilot numarandu-se si mexicanul Sergio Perez si venezueleanul Pastor Maldonado.

    Lotus urmareste semnarea unui acord cu experimentatul pilot de Formula 1 Jarno Trulli, langa care, insa, ar dori sa il inregimenteze pe Fairuz Fauzy, un alt pilot cu sponsori largi la punga.

    Adam Carroll, pilot aflat in vizorul celor de la Manor, are si el ceva "maruntis" de oferit, insa tanarul de 26 de ani ezita in a semna vreun contract, asteptand sa vada ce echipa va debuta cu adevarat sezonul viitor.

    Vizualizari: 1194