rss

Se schimba Rabla

  1. 01/06/2009
  2. Tags: Dacia, prima de casare, Rabla, Remat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a comunicat ca programul Rabla va suferi modificari. Odata cu cea de-a doua etapa vor fi introduse si autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone, iar numarul de autoturisme ce pot fi cumparate de o persoana va fi nelimitat.

    Cele doua modificari intra in vigoare dupa ce in sedinta Guvernului de miercurea viitoare ministrul Mediului va introduce o ordonanta pentru modificarea OUG 206, urmand ca etapa a doua a programului "Rabla", cu cele doua modificari, sa fie functionala dupa 10 sau 15 iunie.

    Nicolae Nemirschi a mai spus ca din toamna programul va fi fezabil si pentru persoanele juridice, adica din a treia etapa a programului "Rabla". Persoanele juridice vor beneficia de program doar trei ani, pana in anul 2011, fiindu-le alocate 60.000 de unitati pe toata aceasta perioada. Acesta reglementare inseamna un efort financiar de subventie pentru prima de casare de 54-55 de milioane de euro.

    O alta modificare dorita de Nemirschi la programul "Rabla" vizeaza achizitia autoturismelor in sistem leasing.  "Al patrulea element la care am tinut, dar la care mai sunt niste runde destul de grele cu Consiliul Concurentei, este achizitia prin leasing. Practic, aici achizitioneaza o persoana juridica, care este firma de leasing, si da mai departe, in folosinta, unei persoane fizice. Daca vom lamuri si chestiunea asta, probabil ca din toamna, probabil va putea sa intre si leasingul in functiune”, a mentionat acesta.

    De la 1 iunie, se va intra in etapa a doua, urmand ca celor care si-au atins cota aceasta sa le fie suplimentata. Pana acum, Dacia a avut cele mai mari vanzari, peste 5.000 de unitati, suplimentandu-i-se, in prima etapa, de trei ori, cota.

    Vizualizari: 5180