rss

Salonul Auto de la Geneva, 100 de noi modele

 1. 01/03/2010
 2. Tags: alfa romeo giulietta, Audi A1, Citroen DS, geneva 2010
  Vezi toate fotografiile (6)

  Salonul auto international de la Geneva, care isi va deschide portile la data de 4 martie, va gazdui in acest an, in cadrul celei de-a 80-a editii, 100 de noi modele, dintre care 16 vor fi din categoria masinilor ecologice, fie ele electrice sau hibride.

  Inainte de a incepe orice tip de exemplificare a premierelor auto, punctam prezenta constructorului autohton, care va aduce mult-asteptatul SUV, Duster. Trecem la francezi, care prezinta in mod traditional la Geneva noutatile din gamele lor. Astfel, Renault va aduce in atentia publicului noul coupe-cabriolet Wing, derivat din modelul Twingo, precum si modelul Megan CC, care completeaza gama ce a fost innoita treptat in ultimii doi ani.

  In ce priveste grupul PSA, Peugeot va dezvalui prototipul "5 by Peugeot", o berlina de mari dimensiuni (4,86 m), care se situeaza la limita berlinelor de clasa superioara, concept car-ul SR1, precum si modelul 408, care va fi lansat in China in aceasta primavara si va fi destinat pietelor emergente.

  In schimb, Citroen va pune accentul pe dezvoltarea gamei sale DS, cu prototipul DS3 Racing, o varianta sportiva a DS3, si conceptul DS High Rider, care lasa sa se intrevada cum va evolua gama DS dupa DS3.

  Dintre constructorii germani, Audi va prezenta autoturismul de mici dimensiuni A1, nou intrat in gama, Volkswagen va oferi noua generatie de autoturisme Sharan si Touareg, Porsche - noul Cayenne in versiune hibrida, iar Mini (BMW) - autoturismul de teren Countryman.

  La italieni, Alfa Romeo va lansa modelul Giulietta, in timp ce Fiat ar putea dezvalui noul motor cu doi cilindri de mici dimensiuni Twin Air, destinat in prima faza autovehiculelor Fiat 500.

  Grupurile americane vor fi, de asemenea, prezente la intalnirea cu publicul de profil intre 4 si 14 martie. Intre acestea, General Motors va propune noua versiune a monovolumului Opel Meriva, cu sistem de deschidere opozabila a usilor.

  In ce-i priveste pe constructorii niponi, Toyota va continua ofensiva cu motorizarile hibride, prin lansarea modelului compact Auris HSD, alaturi de Prius, in timp ce Lexus, marca sa de lux, mizeaza pe berlina compacta hibrid CT 200h.

  Nissan va lansa succesorul modelului sau de oras Micra, bazat de noua platforma V, si va aduce si modelul crossover compact Juke, lansat in toamna la Paris, iar Honda a anuntat in premiera mondiala un concept futurist de vehicul electric cu trei roti destinat transportului urban, numit 3R-C.

  Constructorul elevetian Rinspeed ar urma sa prezinte prototipul unei masini mici de oras cu doua locuri, numit "UC?"

  De asemenea, constructorii din tarile emergente, respectiv grupul indian Tata si cel chinez Byd, si-au anuntat prezenta la Geneva, la fel ca si grupul malaezian Bufori, care va veni cu o berlina de lux.

  Vizualizari: 1937
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »