rss

SV 9 Competizione? Mai degraba "Corvettizione"...

  1. 22/07/2009
  2. Tags: 8c competizione, Alfa Romeo, Corvette, Supercar, SV 9 Competizione
    Vezi toate fotografiile (10)

    Reinventarea unor linii de design demult apuse constituie o practica din ce in ce mai la moda zilele acestea, desi nu se poate spune ca avem de-a face cu o consecinta directa a lipsei de inspiratie in departamentele artistice.

    Dimpotriva – unele companii castiga bani frumosi din transformarea masinilor moderne in ode aduse clasicismului, mergand pana intr-acolo incat se “inspira” din munca altora. Ce ziceti, asadar, de un Corvette cu look de Alfa Romeo 8C Competizione?

    Creatie a unui constructor mai degraba obscur, masina din imagini – botezata sugestiv SV 9 Competizione – “absoarbe” de la supercar-ul italian pe cat de multe elemente de design este posibil, inainte de a atinge coarda sensibila ce provoaca, de obicei, umplerea unei sali de judecata.

    Din pacate, asta nu o  absolva complet de vina, ea fiind condamnata sa fie insotita oriunde isi etaleaza fizionomia de aroma acra a unui “8C wannabe”. Unii o alinta, considerand-o un mix intrigant intre forta bruta a unui coupe american si stilul desavarsit al unei sportive italiene, insa SV 9 convinge, cel mult, prin fisa tehnica: motor V8 “impins” la 450 CP, acceleratie 0-100 km/h consumata in patru secunde, sfertul de mila rezolvat in 14 secunde si o acceleratie laterala maxima de 1,03g.

    Ar mai fi cate ceva de zis despre cele 25 de culori puse la dispozitie si despre faptul ca vor fi produse doar 1.000 de unitati, dar, aruncand un ochi la pretul de aproape 100.000 de $, parca nu mai e cazul...

    Vizualizari: 1249