rss

SUA: Boom comercial in luna august; Cash for Clunkers principal artizan

  1. 22/08/2009
  2. Tags: Cash for Clunkers, JD Power, Piata auto, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul ca 2009 este un an dezastruos pentru industria auto, care se vede nevoita sa-si raporteze productia si nivelul afacerilor la un volum comercial similar cu cel de acum trei decenii.

    Totusi, cel putin pentru constructorii americani, luna august a constituit o adevarata gura de oxigen, programul “Cash for Clunkers” accelerand vanzarile de masini noi pana la un nivel neasteptat nici de catre cei mai optimisti analisti.

    Potrivit unui studiu al celor de la JD Power – bazat pe analiza datelor furnizate de catre 10.000 de dealeri imprastiati pe teritoriul SUA –, in primele doua saptamani ale lui august s-au vandut suficiente masini pentru ca, per ansamblul intregii perioade de 31 de zile, piata sa “inghita” 1,1 milioane de autovehicule.

    In aceste conditii, multumita programului Cash for Clunkers, a opta luna a acestui an ar putea prima care, in comparatie cu perioada similara din 2008, ar inregistra o crestere la nivelul volumului de vanzari (2%).

    Specialistii lui JD Power sunt acum atat optimisti, incat prevad ca, in 2009, piata auto din SUA va valora 10,3 milioane de masini – cu 300.000 mai multe decat in prognoza din aprilie.

    Vizualizari: 1185