rss

SLR McLaren "Desire" de la FAB Design

  1. 16/04/2009
  2. Tags: FAB Design, Mercedes, SLR, SLR McLaren
    Vezi toate fotografiile (11)

    Cine si-ar dori sa transforme un viitor model de colectie precum Mercedes SLR McLaren intr-unul demn de filmul Fast&Furious, basca cheltuind si o avere, este o intrebare la care nu putem raspunde. Ceea ce va putem spune este ca elvetienii de la FAB Design au lansat un program special de tuning pentru supercarul german, intitulat "Desire", un nume mai degraba de parfum decat unul potrivit pentru o masina.

    Dincolo de kit-ul aerodinamic care cuprinde, intre altele, o grila frontala imensa si un eleron spate supradimensionat, SLR McLaren Desire a suferit modificari importante si sub capota.

    Rezultatul este sporirea puterii la 750 CP si a momentului maxim la 1.080 Nm de cuplu comparativ cu cei "doar" 626 CP si 780 Nm pe care ii produce motorul V8 supraalimentat de 5,5 litri care echipeaza un SLR McLaren de serie. Exprimat in cifre, acest monstru atinge "suta" in doar 3,6 secunde si o viteza de top de 310 km/h. Suficient?...

    Modelul SLR McLaren standard a primit, firesc, si un program de modificari estetice la care s-au folosit materiale superusoare din fibra de carbon care, spun cei de la FAB Design, sunt la fel de avansate precum cele folosite in Formula 1 sau in industria aerospatiala.

    Astfel, masina a primit aripi fata si spate noi, un spoiler frontal cu doua imense prize de aer, praguri laterale marite, o capota redesenata, iar la partea posterioara un difuzor de aer si un eleron de mari dimensiuni, care ajuta la cresterea fortei de apasare si la mentinerea unui inalt grad de aerodinamica si stabilitate. Pachetul aero este completat de un nou sistem de evacuare superperformant care se termina cu cate trei tevi de esapament in loc de doua cate are versiunea de serie, care sunt amplasate de-o parte si de alta a caroseriei, chiar in spatele rotilor fata.

    Inginerii de la FAB Design au montat si un nou sistem de suspensii sport si un set nou de jante de 20 de inch imbracate cu pneuri performante Michelin de 265/30 ZR 20 pe fata si 325/25 ZR 20 pe spate.

    Interiorul lui SLR McLaren Desire este capitonat in intregime cu piele fina in doua nuante, rosu si negru, in timp ce la nivelul consolei centrale, a portierelor, a schimbatorului de viteza si al levierului franei de mana au fost aplicate insertii din aluminiu.

    Vizualizari: 1084