rss

SEMA 2009: Local Cars prezinta Rally Fighter

  1. 03/11/2009
  2. Tags: Concept, Local motors, Rally fighter, sema 2009
    Vezi toate fotografiile (22)

    Dintre toate exponatele ce isi vor face aparitia la SEMA 2009, unul va iesi cu siguranta in evidenta: Rally Fighter de la Local Motors. Autovehiculul a fost creat de o intreaga comunitate formata din pasionati de automobile, pornind de la conceptul cu care tanarul designer californinan Sangho Kim a castigat competitia Miami Road Racer, organizata de Local Motors.

    Vehiculul a fost gandit special pentru a se descurca fara probleme in deserturile Americii de Sud, detaliu care ne face sa luam in calcul posibilitatea de a-l vedea la lucru cat de curand in Raliul Dakar, intrecere care, mai nou, se desfasoara pe continentul amintit.

    Sub capota a fost instalat propulsorul twin-turbo diesel de 3,0 litri de la BMW, care dezvolta 265 CP si un cuplu de 576 Nm, in timp ce o cutie de viteze automata cu sase rapoarte transmite forta exclusiv catre puntea spate.

    Un sasiu tubular realizat din otel sustine o caroserie fabricata din plastic si fibra de carbon, materiale care pastreaza o greutate relativ scazuta, de 1.451 kg, a coupe-ului tot-teren. Rally Fighter are garda la sol reglabila manual, fapt ce permite utilizarea sa in bune conditii de confort si siguranta atat in teren accident, cat si pe soselele asfaltate.

    Local Motors Rally Fighter va fi asamblat in "micro-fabrici regionale", aceste facilitati urmand sa functioneze totodata si ca unitati service. Prima uzina se va deschide in Wareham, Massachusetts, in timp ce lucrarile la a doua, situata in Phoenix, Arizona, vor incepe in 2010. Local Motors spera ca, in curand, sa deschida 50 de fabrici pe intreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

    Vizualizari: 1602
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »