rss

Rolls-ul chinezesc va fi gata in octombrie

  1. 24/06/2009
  2. Tags: China, copie, Faw, Hongqi HQE, Rolls-Royce
    Vezi toate fotografiile (2)

    De fapt, daca vrem sa fim corecti, trebuie sa spunem ca una dintre multele copii chinezesti ale celebrei limuzine britanice va fi gata in octombrie, cand presedintele Hu Jintao in persoana se va putea bucura de calitatile modelului botezat Hongqi HQE.

    First Auto Works a prezentat primul prototip in 2005, sub denumirea de HQD, dupa aceea a urmat studiul omonim cu versiunea de serie, care, spre regretul mai marilor din Partid, n-a fost gata cu ocazia olimpiadei de anul trecut.

    Oficialii FAW au declarat ca intarzierea s-a datorat unor probleme legate de dezvoltare, proces despre care, de altfel, sustin ca n-a fost influentat de limuzinele vestice. Producatorul asiatic se mandreste si cu faptul ca propulsorul V12 de 6 litri (capabil de 402 CP si 550 Nm) este creatie proprie, desi cilindreea este identica cu cea a agregatului W12 folosit de grupul VAG...

    Hongqi HQE va fi destinat, in principal, clasei conducatoare, dar se pare ca exista intentia de fi vandut si persoanelor particulare, ce-i drept la un pret nu tocmai accesibil chinezilor de rand.

    Vizualizari: 1218