rss

Riversimple a dezvaluit cel mai ieftin vehicul cu hidrogen (cu video)

  1. 17/06/2009
  2. Tags: Hidrogen-Car, masini electrice, Porsche, riversimple

Compania britanica Riversimple, despre care putini au auzit, si-a dezvaluit cea mai noua creatie, si anume cel mai ieftin si putin poluant vehicul electric care functioneaza pe baza de hidrogen.

Potrivit comunicatului oficial publicat de englezi, minicar-ul electric cu doua locuri foloseste un motor electric de 6kW furnizat de compania Horizon Fuel Cell Technologies, iar caroseria sa este realizata din materiale compozite. Destinat traficului urban, nivelul emisiilor de CO2 degajate in aer de vehiculul de la Riversimple este zero, iar consumul mediu anuntat este de 0,78 l/100 km.

Dezvoltat in colaborare cu Porsche, modelul electric poate atinge o viteza maxima de 80 km/h, in timp ce sprintul de la 0-30 km/h se realizeaza in 5,5 secunde. Vehiculul are o autonomie de 390 km, distanta pe care o poate parcurge cu un singur rezervor de hidrogen, rezervor care cantareste 1 kg.

Inovativa masinuta, a carei data de lansare nu a fost inca fixata, va fi oferita clientilor la un pret estimativ de 200 de lire sterline pe luna (circa 235 euro)

Vizualizari: 1358