rss

Renasterea unui mit: Unicorn Concept

  1. 15/01/2010
  2. Tags: Concept car, designer, unicorn concept
    Vezi toate fotografiile (11)

    Am vazut de-a lungul timpului multe concepte interesante care nu au fost niciodata transpuse intr-un model de serie, insa asta nu l-a impiedicat pe un tanar designer din Turcia sa-si demonstreze talentul. El a decis sa reinvie Unicornul, miticul cal alb cu corn in frunte, si a desenat un concept fabulos pe care l-a botezat simplu Unicorn Concept.

    Prototipul realizat de Baris Dane este un vehicul unic, cu un design care ar putea reprezenta sursa de inspiratie pentru designerii marilor producatori din industria auto.

    Aspectul lui Unicorn Concept pare un amestec de detalii cu influente europene si asiatice, fiind dominat de o parte frontala extrem de agresiva ce se distinge prin buza spoilerului, grila radiatorului pe care troneaza Inorogul, capota cu o imensa priza de aer pentru o mai buna racire a motorului si uriasele guri de aerisire amplasate in fata rotilor spate.

    Profilul lateral este dominat de liniile fluide si de rotile de mari dimensiuni, in timp ce la spate aceste linii se imbina armonios cu eleronul supradimensionat de pe capacul portbagajului care intareste caracterul sportiv al conceptului.

    Probabil ca nici Unicorn Concept nu va fi introdus in productia de serie, insa cu siguranta este unul dintre cele mai interesante prototipuri pe care le-am vazut vreodata.

    Vizualizari: 1807