rss

Record absolut: amenda de 202.000 euro pentru exces de viteza!

  1. 09/01/2010
  2. Tags: amenda, Elvetia, Ferrari, Testarossa
    Vezi toate fotografiile (1)

    Legislatia rutiera din Elvetia este una dintre cele mai dure din lume, iar cei care o incalca sunt aspru pedepsiti. A simtit-o pe pielea lui un milionar elvetian, care a fost amendat cu 202.000 de euro pentru depasirea vitezei in localitate si in afara acesteia!

    Avand in vedere valoarea amenzii, v-ati gandi probabil ca acesta conducea cu peste 200 km/h, insa aparatul radar l-a inregistrat ruland la volanul masinii sale, un Ferrari Testarossa, cu "doar" 100 km/h intr-o mica localitate din cantonul St. Gallen si cu 137 km/h in afara.

    Milionarul nostru a doborat astfel precedentul record stabilit de un sofer de Porsche din Zurich, care in anul 2008 a trebuit sa "decarteze" 75.000 de euro pentru acceasi infractiune. Pagubitul are o avere estimata la circa 16 milioane de euro, iar in afara de acest Ferrari de colectie, el mai detine alte patru modele scumpe si o vila somptuoasa. 

    Tribunalul Cantonului St. Gallen care a dictat aceasta sentinta a catalogat comportamentul rutier al milionarului drept iresponsabil. "Soferul a ignorat cele mai elementare reguli de circulatie, punandu-i in pericol pe ceilalti participanti la trafic prin viteza excesiva cu care conducea bolidul sau", a sunat declaratia unuia dintre judecatori.

    In luna octombrie 2009, politia din St. Gallen sanctionase un sofer care "reusise" performanta de a comite nu mai putin de 15 infractiuni intr-un interval de doar 10 minute. Desi acesta a condus pe banda de siguranta, nu a oprit la culoarea rosie a semaforului si a refuzat sa opreasca la semnalul politistului, amenda a fost mult mai mica comparativ cu cea primita de milionarul vitezist.

    Pe cand oare se vor aplica si la noi amenzi direct proportionale cu averea smecherasilor care de cele mai multe ori scapa basma curata?

    Vizualizari: 9257
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »