rss

Rabla nu vizeaza toata Spania

  1. 15/05/2009
  2. Tags: prima de casare, Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prima de casare in valoare de 2.000 de euro promisa de Zapatero ca ajutor la achizitionarea unui nou autoturism va fi de doar 1.500 in acele comunitati in care guvernele autonome nu aproba acordarea suma de 500 de euro, care le revine de plata.

    Ministerul Industriilor a redus ieri, de la 2.000 la 1.500 de euro, suma promisa ca ajutor la achizitionarea unei masini. Guvernul spaniol a putut garanta doar acordarea sumei de 500 de euro din partea statului şi a celei de 1.000 de euro de la producatori. Restul de 500 de euro trebuie acordat de guvernele comunitatilor autonome, insa, deocamdata, decizia de a acorda sau nu subventia ramane la latitudinea fiecarei comunitati.

    Potrivit ziarului Adevarul, comunitatile Andalucia, Asturia, Aragon si Cantabria au fost de acord cu achitarea partii de 500 de euro care le revine. Madridul s-a declarat impotriva. Comunitatea Valenciana va mentine bonificatiile pentru impozitul de inmatriculare, iar Catalunya si Galicia vor decide astazi.

    Guvernul spaniol a hotarat miercuri acordarea unei prime de casare a automobilelor vechi, in valoare de 2.000 de euro, pentru a stimula achizitia de masini noi.

    Producatorii auto au cerut, in mai multe randuri, acordarea unor ajutoare directe pentru incurajarea achizitiei de automobile, in conditiile in care recesiunea a afectat puternic vanzarile.

    Vizualizari: 2352