rss

Rabla: Mai multe masini de persoana

  1. 04/06/2009
  2. Tags: prima de casare, Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Programul Rabla isi continua extinderea. Mai concret, guvernul a decis ieri ca numarul de autovehicule ce pot fi cumparate de o persoana prin acest program sa nu mai fie limitat la unul singur. Mai mult, prima de casase se va aplica si autoutilitarelor usoare, de pana la 3,5 tone.

    “La propunerea ministrului Mediului am adoptat o OUG prin care am extins programul Rabla, astfel incat o persoana fizica poate cumpara oricate masini noi vrea. Apoi am extins programul si la autoutilitare usoare”, a spus premierul Emil Boc. Este vorba despre autoutilitarele cu o masa maxima de 3,5 tone. Pentru a achizitiona o autoutilitara se poate casa orice autovehicul, a precizat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

    "Sper ca in maximum doua saptamani sa intre (in programul "Rabla" n.r.) si autoutilitarele usoare detinute de persoane fizice", a declarat Nemirschi la finalul sedintei de ieri a Executivului. Prima de casare pentru autoutilitare va fi tot de 3800 de lei, a precizat el.

    Ministrul a spus ca OUG adoptata de Executiv "creeaza premisele" pentru acordarea primei de casare si in cazul persoanelor juridice, dar pentru includerea acestei prevederi in actul normativ este nevoie de obtinerea unor avize, avand in vedere ca masura este similara unui ajutor de stat. "La persoanele juridice, conform legislatiei, trebuie aplicata schema de minimis, pentru ca este vorba despre o procedura specifica privind ajutorul de stat. Aceasta procedura nu a facut obiectul OUG de astazi pentru ca trebuie sa obtin niste avize, niste aprobari, si cred ca de la 1 septembrie, cand va incepe a treia etapa a programului, persoanele juridice vor putea achizitiona autoturisme si autoutilitare noi beneficiind de prima de casare", a spus Nemirschi, citat de NewsIn.

    Privitor la problema achizitionarii autoturismelor in sistem leasing prin Programul "Rabla", ministrul a spus ca problema este inca in tratative cu reprezentantii Consiliului Concurentei. "Leasing-ul inca nu l-am lamurit. Consiliul Concurentei nu are acelasi punct de vedere cu noi. (...) Suntem inca in discutii si noi si APIA cu Consiliul Concurentei", a declarat Nemirschi.

    Vizualizari: 1427