rss

REVA aduce la Frankfurt doua noi modele electrice

  1. 08/09/2009
  2. Tags: reva, reva nxg, reva nxr, REvive, Vehicul electric
    Vezi toate fotografiile (1)

    Compania indiana REVA, care produce si comercializeaza vehicule electrice din anul 2001, a anuntat pe site-ul oficial ca pe 16 septembrie va dezvalui la Frankfurt doua noi vehicule.

    Primul dintre acestea, denumit REVA NXR, este un micut hatchback in 3 usi si o configuratie a interiorului cu 4 locuri, destinat traficului urban. Productia sa va demara la inceputul lui 2010.

    Cel de-al doilea vehicul electric se numeste REVA NXG si este un model sport cu doua locuri a carui caracteristica principala la exterior este acoperisul targa. Acesta a fost desenat de Dilip Chhabria de la compania DC Design.

    O alta premiera mondiala pregatita de REVA pentru Frankfurt este tehnologia REVive, care permite clientului sa telefoneze sau sa trimita un SMS la sediul companiei REVA din Bangalore (India) pentru o reincarcare pe loc de la distanta. Practic, REVive ctioneaza ca un adevarat rezervor de combustibil invizibil si se va regasi atat pe NXR cat si pe NXG.

    Vehiculele produse de REVA sunt comercializate sau testate pe 24 de piete de pretutindeni. De altfel, pe soselele din intreaga lume circula in prezent peste 3.000 de modele electrice care au parcurs in total peste 70 de milioane de kilometri. REVA va construi o noua uzina in Bangalore unde vor fi construite vehicule din fibra de carbon, la o capacitate de 30.000 de unitati anual.

    Vizualizari: 1696