rss

RCA emis numai in sistem electronic din 2010, mai scump si care premiaza soferii fara accidente

  1. 18/11/2009
  2. Tags: Rca
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incepand cu prima zi a anului viitor, 1 ianuarie 2010, politele auto obligatorii de raspundere civila auto, mai popular RCA, vor fi emise exclusiv in format electronic!

    Potrivit site-ului Mediafax, care o citeaza pe Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), aceasta masura este de natura sa creasca acuratetea bazei de date prin diminuarea erorilor umane intalnite la completarea politelor RCA.

    Seful CSA a afirmat ca toti asiguratorii prezenti pe piata romaneasca au investit in echipamente IT performante si dispun de posibilitatea de a emite politele RCA in sistem informatic.

    In acelasi timp, trebuie sa mai stiti ca tarifele RCA vor creste in medie cu 20-30% de la 1 ianuarie, data la care va intra in vigoare o noua reglementare, potrivit careia soferii care nu au avut accidente rutiere in 2009 vor beneficia de o reducere (sistemul bonus-malus) de 10%. Bonusul poate ajunge pana la 50% daca un sofer nu a avut daune pe RCA timp de sapte ani.

    In schimb, suma pentru polita RCA ar putea creste cu 45% daca soferul se face vinovat de un accident in 2009 si poate ajunge la 200% daca acesta a provocat doua accidente in cursul aceluiasi an!

    Vizualizari: 1484