rss

Programul "Rabla" a la Spania

  1. 13/05/2009
  2. Tags: prima casare, Rabla, Spania
    Vezi toate fotografiile (1)

    Printre masurile de inajutorare a economiei spaniole, guvernul a decis acordarea unei prime de casare a automobilelor vechi, in valoare de 2.000 de euro, pentru a stimula achizitia de masini noi, transmite AFP.

    "Am propus un plan de stimulare directa a vanzarilor de masini", a afirmat premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero in timpul discursului asupra starii natiunii sustinut in Parlament, preluat de Mediafax.

    El a mentionat ca prima de casare va fi de 2.000 de euro, suportata de guvern si regiuni, cu cate 500 de euro fiecare, si constructorii auto, cu diferenta de 1.000 de euro.

    Producatorii auto au cerut in repetate randuri, acordarea unor ajutoare directe pentru incurajarea achizitiei de automobile, in conditiile in care recesiunea a afectat puternic vanzarile.

    Inmatricularile de masini noi din Spania au coborat in aprilie cu 45,6%, fata de intervalul similar din 2008, potrivit Asociatiei Nationale a Producatorilor de Automobile.

    Programul primei de casare va intra in vigoare incepand cu 1 iunie si va dura un an, fondurile bugetare alocate fiind de 100 de milioane de euro.

    Vizualizari: 1264