rss

Programul Rabla a inghitit 4.737 de masini in a doua etapa

  1. 17/07/2009
  2. Tags: Masini, Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    A doua etapa a programului “Rabla” a strans pana la data de 14 iulie 4.737 de masini, potrivit declaratiei ministrului Nicolae Nemirschi.

     

    In etapa a doua a programului “Rabla” sunt implicati 134 de producatori, importatori si distribuitori de autovehicule, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) acceptandu-i doar pe cei care au epuizat cel puţin 80% din nivelul alocat in prima faza.

     

    Incepand cu aceasta a doua etapa (1 iunie-31 august) un proprietar de mai multe masini uzate poate beneficia de tot atatea prime de casare pentru achizitionarea altora noi.

     

    Producatorii de autoutilitare usoare, de pana la 3,5 tone, pot depune pana pe 15 august cereri de inscriere pentru participarea la a treia etapa a programului, care incepe la 1 septembrie.

     

    Din ultima etapa vor putea beneficia de prime de casare si firmele. Potrivit ordinului dat de Nemirschi, bugetul stabilit pentru etapa a treia este de 38 milioane lei, care poate fi suplimentat cu suma ramasa neutilizata la sfarsitul etapei a doua sau diminuat cu suma accesata in avans in etapa a doua.

     

    In prima etapa au raspuns la apelul “Rabla” 11.543 de autoturisme. Numarul total de locuri pentru programul de inlocuire a parcului auto este in acest an de 60.000, fata de 40.000, in 2008.

     

     

    Vizualizari: 725