rss

Producatorii ar putea avea profit in SUA chiar si in conditiile unei piete de 11 milioane de masini

  1. 19/10/2009
  2. Tags: JD Power, nivelul costurilor, Profit, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    Progresele facute in ultimul timp de catre producatorii din SUA in privinta reducerii costurilor (in principal cu materiile prime si salariile muncitorilor) isi vor arata roadele chiar si in conditiile scaderii pietei auto pana la nivelul de 11 milioane de masini.

    Acesta este nivelul minim admis pentru ca fabricantii sa termine anul 2010 cu profit, o cota cu 2 milioane de unitati mai mica decat cea din 2009.

    Calculul a fost efectuat de catre unul dintre analistii lui J.D. Power & Associates, care a mai tinut sa precizeze faptul ca, anul acesta, in conditiile unei piete anticipate la 10.2 milioane de autoturisme, nici una dintre companiile auto ce activeaza pe piata din SUA – straine ori domestice – nu va face profit. In 2010 insa, povestea ar putea fi alta.

    “Daca poti mentine nivelul costurilor undeva in jurul valorii a 11 milioane de vehicule sau sub aceasta cifra – si baietii destepti vor lua in calcul numai 10 milioane de masini vandute –, orice peste 10 milioane poate reprezenta profit. Intrebarea care se pune este <cat de mult te poti mentine la respectivul nivel?> Oricum, cu cat vei reusi mai indelung, cu atat profitul va fi mai mare”, a declarat analistul.

    In intervalul 2000-2007, vanzarile de masini noi din Statele Unite s-au mentinut la un nivel mediu de 16,4 milioane de masini pe an, insa, anul trecut, recesiunea a diminuat cota cu 3,2 milioane de unitati.

    Anul acesta se anticipeaza ca vor fi vandute ceva mai mult de 10 milioane de masini, ceea ce reprezinta cea mai slaba performanta din ultimii 27 de ani. Din fericire, se pare ca mai rau de atata nu se poate, existand sperante de revenire in urmatorii ani.

    Vizualizari: 1157
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »