rss

Primul Aston Martin One-77 a fost prezentat la Concorso d'Eleganza Villa d'Este

  1. 27/04/2009
  2. Tags: Aston Martin, Concept car, One-77
    Vezi toate fotografiile (14)

    Producatorul britanic s-a tinut de cuvant si in weekend-ul ce tocmai s-a incheiat a prezentat in cadrul evenimentului Concorso d'Eleganza Villa d'Este din Italia primul sau supercar One-77 in forma finala dintr-o serie limitata de 77 de exemplare cate vor fi produse.

    In afara de faptul ca a fost prezentat in premiera in forma finala de productie, noul si rafinatul supercar a primit marele premiu care se decerneaza la acest salon al celor mai exclusiviste masini, intrunind peste 30% dintre voturile celor prezenti.

    Sub capota lui One-77 se ascunde un propulsor V12 aspirat natural de 7,3 litri, care produce peste 700 CP si care poate fi conectat la o transmisie secventiala cu sase trepte care transmite resursele motorului catre rotile din spate si care poate fi actionata manual de la padelele montate la volan. Acest propulsor este derivat din motoarele V12 de 6,0 litri care echipeaza modelele DBS, DB9 si Vantage.

    Desi specificatiile tehnice si performantele masinii nu au fost dezvaluite, cei de la Aston Martin anuntasera anterior prezentarii ca One-77 va cantari in jur de 1.500 kg si va fi capabil sa sprinteze de la 0-100 km/h in 3,5 secunde si sa atinga o viteza de varf de 322 km/h.

    Noul supercar are un sasiu de tip monococ din fibra de carbon, foarte rigid, si va dispune de suspensie multibrat fata/spate, cu tije de tachet care transfera miscarile verticale ale suspensiei catre amortizoarele montate orizontal. De asemenea, masina a primit frane ceramice si pneuri Pirelli P Zero special concepute pentru acest model, de 255 mm pe fata si 335 mm pe spate.

    Interiorul futurist abunda in insertii si elemente din aluminiu ai fibra de carbon, in special pe consola centrala foarte lata care este acoperita partial cu piele fina bej si neagra cusuta manual. Aceeasi piele a fost folosita si la tapiteria scaunelor sport, care se remarca prin tesatura de tip plasa.

    Cum spuneam, Aston Martin One-77 va fi produs in doar 77 de exemplare, fiecare urmand sa fie vandut pentru suma de 1,1 milioane de euro.

    Vizualizari: 1677