rss

Primele fotografii cu Mercedes ESF S400 Hybrid Concept

  1. 10/06/2009
  2. Tags: Hybrid, Mercedes, Siguranta
    Vezi toate fotografiile (6)

    Mercedes a anuntat oficial constructia primei masini de testare a sistemelor de siguranta din 1974 pana acum - Mercedes ESF S400 Hybrid.

     

    Producatorul german a creat ESF S400 plecand de la viitorul S400 Hybrid. Este primul vehicul de acest gen, de la modelul ESV 24, prezentat in 1974 la Salonul Auto de la Geneva.

     

    ESF este echipat cu structuri metalice gonflabile dezvoltate pentru a economisi spatiu si pentru a creste protectia in caz de accident, la care se alatura barele de impact laterale care ar trebui sa reziste la presiuni cuprinse intre 10 si 20 bari.

     

    In plus a fost montata o frana auxiliara in podea. Aceasta frana practic actioneaza un sac, asemanator airbag-urilor de la interior, dar este mult mai dur si se afla pozitionat...sub masina. Cand masina simte o coliziune iminenta frana actioneaza acest “airbag”, astfel incat sa creeze o frictiune cu drumul si sa incetineasca masina. Pe langa acest lucru, o ridica cu pana la 80mm.

     

    La interior, pe langa airbagurile standard, masina dispune de un airbag intre pasagerii din fata, pentru a nu se lovi intre ei in timpul impactului, dar si airbaguri integrate in centurile de siguranta, pentru atenuarea socului in momentul declansarii acestora.

     

    Totusi, airbagul aflat sub masina ramane cel mai interesant sistem de siguranta.

     

    Mercedes ESF S400 Hybrid va fi prezentat intre 23 iunie 2009 si 16 august in cadrul unei expozitii prezentate la muzeul companiei la sectiunea Fascinatie si Tehnologie.

     

    Vizualizari: 1371